PÁLYAORIENTÁCIÓ 3.

2015. október 19-én iskolánk 6-8.osztályos tanulói az Innovatív iskolák projekt keretében egy pályaorientációs előadáson vehettek részt, amit Kiss László tartott. Az eseményen 27 gyerek és 3 pedagógus vett részt.

Kiss László az előadás első részében elmesélte az élettörténetét, amelyből a tanulók megtudhatták, hogy a nevelőotthonból, ha van kitartása, szorgalma az embernek hová lehet eljutni. Tiszakürtről a fővárosba került ipari iskolába, itt villanyszerelőnek tanult. Esti tagozaton elvégezte a gimnáziumot, megemlítette a gyerekeknek, hogy munka mellett mennyivel nehezebb tanulni, mint nappali tagozaton. Aztán sokáig Kaposváron élt, ahol könyvtárosként dolgozott, majd könyvtáros és művelődésszervező diplomát szerzett és évekig a Somogy Megyei Művelődési Központ művelődési osztályán dolgozott. Innét Budapestre került és a Művelődési és Kulturális Minisztériumból főtanácsosként ment nyugdíjba.  Kiemelte, hogy mindenki jó előre gondolkozzon, hogy hova szeretne továbbtanulni, hogy ne kelljen ilyen kacskaringós utat bejárnia, mint neki.  

„Mindenkinek a Marsall-bot a kezében van”- mindenki elérheti a céljait, ha van elég türelme és kitartása hozzá.

Az előadás második részében a gyerekek elmondták, hogy kinek mi az elképzelése, mi szeretne lenni, hová szeretne továbbtanulni. Majd egy kicsit beszélgettek a munka világáról, mit jelent az ha valaki alkalmazott, hogy lehet vállalkozni stb.

Az előadás végén szituációs játékok keretében ismerkedtek meg egy-egy szakmával pl. boltos, postás.

Tanulói hozzászólások:

Schütz Lívia (6.osztály): „Tetszett az előadás, főleg a szituációs játékok és hogy az előadó annak ellenére hogy honnan jött milyen jó állást kapott, mert elég szorgalmas volt.”

Herman Flórián (7.osztály): „Eddig nem szerettem tanulni, de most hallottam, hogy a szorgalommal és a kitartással mit lehet elérni, megpróbálok én is jobban tanulni.”

Fülöp Anasztázia (8.osztály): „Jó volt,hogy hallhattunk egy élettörténetet, így már tudom, hogy ha elég szorgalmas vagyok én is elérhetem a céljaimat.”

Szabó Richárd(8.osztály): „Tetszett, hogy az eladó milyen reménytelen helyzetből sokat elért a szorgalmával és kitartásával. Remélem nekem is összejönnek az álmaim.”

GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-1 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-2 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-3 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-4 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-5 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-6