INFORMATIKAI SZAKKÖR 6-10

A tanév folyamán a tanulók megismerkedtek a PowerPoint prezentációkészítő programmal és a Word szövegszerkesztő programmal. Az első 5 szakkör keretében jártasságot szereztek a tabletek használatából. Jelen 5 foglalkozás keretében kiszélesítették ismereteiket a videó készítésből, a web hasznos ismereteiben való keresésben, figyelemfelhívó plakátok tervezésében, igényes oklevelek, emléklapok készítésében. Az interjúk nyomtatott formában való megjelenítésében.

 

Időpont Feladat
2015. V. 08. Előzetes feladat: Katus Attila videók bemutatása az iskolatársaknak, életrajz bemutatása. Interjú kérdéseinek megszerkesztése.

Feladat: Tablet segítségével interjú készítése Katus Attilával.

2015. V. 15. Feladat: Képek keresése a május 8-i Egészségnapról. Interjú meghallgatása, jegyzetelés, az interjú szövegének szerkesztése, bevezető és záró szöveg megfogalmazása. Elkészített cikk átadása a „Mi Újság Gamáson” szerkesztőinek.
2015. IX. 30. Előzetes feladat: Figyelemfelhívó plakát készítése az Október 1-jei Caramel koncertre, laminálás. Tablet segítségével interjú készítése Szentgyörgyi Rómeóval szeptember 10-én.

Feladat: Képek keresése a szeptember 10-i Egészségnapról. Interjú meghallgatása, jegyzetelés, az interjú szövegének szerkesztése, bevezető és záró szöveg megfogalmazása. Elkészített cikk átadása a „Mi Újság Gamáson” szerkesztőinek.

2015. X. 02. Feladat: Szeptember 25-i Diáksport nap versenyeihez kapcsolódó oklevelek és emléklapok szerkesztése, nyomtatása. Felhasznált program: Word, oklevél és emléklap sablonokkal. Clipart használata, szerkesztése.
2015. X. 09. Feladat: Október 16-i Kerékpáros ügyességi nap plakátjának elkészítése World program segítségével.

Felhasznált eszközök: képek keresése előző programról, képek, clipartok beillesztése, oldalszegély, vízjel használata, képi effektusok alkalmazása.

 

Az öt alkalom alatt a tanulók betekintést nyertek a nyomtatott sajtó feladataiba, kapcsolatot tartottak a helyi újság szerkesztőivel. Általuk készített videó riportok és újságcikkek színesítették az iskola életét. A programokra felkészültek, a fellépőkről az Interneten tájékozódtak, bemutatták a tanulótársaiknak. A programok előtt plakátot készítettek, a programok végeztével okleveleket, emléklapokat szerkesztettek, nyomtattak ki. A következő eszközöket használták munkájuk során: PC, tablet (fényképezés, videó készítés), projektor, laptop. Az Internetek böngésztek, képeket kerestek, módosítottak, World programmal dolgoztak.

Tanulói vélemények:

Szabó Richárd: „Jó volt híres emberrel interjút készíteni, jó lenne, ha legközelebb is én készíthetném!”

Bacza Tamara: „Elég nehéz volt a cikket elkészíteni, de nagyon jól néz ki az újságban.”

Réczi Noémi Aliz: „Az én oklevelem lett kiosztva a hirdetésen, nagyon örültem neki.”

GAMÁS-INFORMATIKAI SZAKKÖR2-1 GAMÁS-INFORMATIKAI SZAKKÖR2-2 GAMÁS-INFORMATIKAI SZAKKÖR2-3 GAMÁS-INFORMATIKAI SZAKKÖR2-4 GAMÁS-INFORMATIKAI SZAKKÖR2-5 GAMÁS-INFORMATIKAI SZAKKÖR2-6 GAMÁS-INFORMATIKAI SZAKKÖR2-7