PÁLYAORIENTÁCIÓ 2.

2015 szeptember 14-én iskolánk 6-8. osztályos tanulói az „Egészséges fejlődés a Gamási Iskolában Innovatív iskolai fejlesztés projekt keretében egy pályaorientációs előadáson vehettek részt, amit Dolmány Mária tartott. Az eseményen 28 gyerek és 3 pedagógus vett részt.

Az előadás kötetlen, jó hangulatban zajlott. A tanulók közösen beszélgettek a választható szakmákról, lehetőségekről az előadó irányításával. Konkrét példákon keresztül jelentek meg az adott szakmák, pl. ha megbetegszel, kihez fordulsz? Ha bajba kerülsz, kit hívsz? A gyerekeknek legjobban a csoportmunka tetszett, ahol négy-ötfős csapatokban dolgozhattak, minden csapat kapott egy adott ágazatot és össze kellett gyűjteniük, hogy milyen szakmák lehetnek az adott ágazaton belül pl. a szépség iparban, mezőgazdaságban, erdőgazdaságban, kereskedelemben. A végén minden csoport felolvasta az összegyűjtött szakmákat, majd megbeszélték, hogy melyek azok a szakmák, amelyek minden ágazatban előfordulnak.

Fontosnak tartotta az előadó kiemelni azt, hogy mindenki olyan szakmát válasszon, ami érdekli, és amit szívesen csinálna akár egész életében is. Az előadáson képet kaphattak a diákok arról, hogy milyen szakmák vannak, és aki még nem döntötte el, hogy hol szeretne továbbtanulni kapott egy kis segítséget.

Tanulói hozzászólások:

Bognár Milán (6. osztály): „Jó volt, mert sok olyan szakmáról is hallottam, amelyeket eddig nem ismertem.”

Bacza Tamara (7. osztály): „Tetszett a foglalkozás, legjobban az, amikor csoportokba dolgoztunk. Sok szakma eszünkbe jutott.”

Németh Stella (8. osztály): „Én már tudom hova szeretnék menni tanulni, de jó volt az előadás, mert akik még nem tudják kaphattak egy kis segítséget”

Bene Alex (8. osztály): „Én is tudom már, hogy erdészettel kapcsolatos szakmát szeretnék tanulni, az óra megerősített abban, hogy jól döntöttem. Aki meg még nem döntött itt sok szakmáról hallhatott.”

GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-1 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-2 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-3 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-4 GAMÁS-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-5