ÖKOTÁBOR – GYENESDIÁS

2015 augusztus 16-tól 20-ig 15 tanulót táboroztattunk ökotábor keretében  Gyenesdiáson a Vadóctanyán három pedagógus kollégámmal.  A táborban elláttuk a gyermekek felügyeletét a nappali és az éjszakai órákban is.  Felügyeltük és segítettük a napi háromszori étkezést. Részt vettünk és segédkeztünk a tábor által szervezett színes és változatos programokban. Az időjárás miatt elmaradt program helyett játékdélutánt szerveztünk és bonyolítottunk le, a győzteseket jutalmaztuk. Utolsó estén búcsúestet szerveztünk, ahol activity játék keretében felelevenítettük a 4 nap eseményeit és értékeltük az eseményeket.  A tanulók és a pedagógusok tartalmas 5 napot töltöttek együtt.

 

A Gamási Általános iskola 15 tanulója 2015. augusztus 16-án délelőtt Gyenesdiásra, a Vadóctanyára utazott egy különjáratos busszal.

Az indulás előtt egy héttel a táborozók szüleit tájékoztattuk a tábor tervezett programjáról és a szükséges eszközökről. Vendéglátóink kedvesen fogadták a csoportot, 2-4 ágyas szobákban helyeztek el bennünket, szabadon használhattuk a hűtőszekrényeket. A napi háromszori étkezést a szálláson biztosították számunkra. Igény szerint egyéni kívánságokat is teljesítettek (laktózérzékenység, gluténérzékenység).

A pedagógusok feladata a gyerekek felügyelete volt, eső esetén pedig programszervezés. A tábor helye közel volt a strandhoz. Három alkalommal az időjárás engedte, hogy strandoljunk. A tanulók különböző programokon vehettek részt az öt nap alatt. A Természet Házát és a mellette lévő állatfarmot nézhették meg, a Keszthelyi-öbölbe vitorláshajóval utaztunk, mézeskalácsot díszíthettek, lézerharcoltak.  A rossz időjárás miatt nem tudtunk elmenni az élményparkba, viszont helyette a Dottó vonattal Keszthelyre mehettünk a Balaton Múzeumba. Esténként karaoke volt a táborozóknak, és egy alkalommal Huzella Péter koncertjén vehettünk részt. A programokon minden diák és nevelő részt vett.

Nagyon jó hangulatú, élményekben gazdag, balesetmentes táborozást tudhatunk magunk mögött, ahol megismerhettük a keszthelyi térség földrajzát, növényvilágát és állatvilágát. A gyerekek nevében is köszönettel tartozunk a pályázat kiírójának és azoknak a személyeknek, akik önzetlen munkájukkal lehetővé tették, hogy ez az ökotábor megvalósulhasson.

GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS01 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS02 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS03 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS04 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS05 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS06 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS07 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS08 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS09 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS10 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS11 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS12 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS13 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS14 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS15 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS16 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS17 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS18 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS19 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS20 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS21 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS22 GAMÁS-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS23