KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNY:KÁVÉSZÜNET

A projekt keretében iskolánkba látogatott 2015. május 21-én a Kávészünet zenekar. A koncerten 67 diák, 11 pedagógus és 28 szülő, érdeklődő vett részt.

A négy tagú zenekar rendhagyó irodalomóra keretében ismert és kevésbé ismert magyar költők verseit hozta el iskolánkba.  Az együttes nagyon jól megfogta a közönséget, előadás módjukkal egyszerre nyújtottak szórakozató és kulturális élményt.  A verseket megzenésítve adták elő, a zene nagyon jól illeszkedett a versek hangulatához, mondani valójához. Nagyon jó volt, hogy olyan verseket hoztak el amelyeket a gyerekek is jól ismeretek, ezek közé jó érzékkel  becsempésztek egy-két kortárs verset is (pl. Varró Dániel). Az együttes nagyon közvetlen, ért a gyerekek nyelvén, a közönséget is igyekeztek bevonni vers felismeréssel, közös szavalással, mozgással, tánccal. A hallgatóság is partner volt ebben, így egy igazán élvezhető, élményekkel teli koncertnek lehettek szem és fül tanúi a részt vevők.

Diákok hozzászólásai:

Horváth Imola (4. osztály): „Nagyon jó volt, jól megzenésítették a verseket.”

Nübl Ádám (4. osztály): „Nagyon tetszett, hogy verseket zenésítettek meg és ezt nagyon jól adták elő. Nagyon kedvesek voltak a gyerekekhez.”

Juhász Gergő (5. osztály): „Tetszett, sokat nevettünk, jó volt a dobos.”

Tóth Barbara (6. osztály): „Jó volt az egész, legjobban a tánc és a közös versmondás tetszett.”

GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_01 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_02 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_03 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_04 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_05 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_06 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_07 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_08 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_09 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_10 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_11 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_12 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_13 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_14 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_16 GAMAS_KOZOSSEGI_KAVESZUNET_17