EGÉSZSÉGNAP 1: KATUS ATTILA

A projekt kertében 2015. május 8-án megrendezett Egészségnap Katus Attilával című programon a Gamási Általános Iskola udvarán 108 fő vett részt. Ebből a bevont tanulók száma 52 fő, a programon részt vett még 25 fő óvodás, 5 fő pedagógussal, 15 fő szülő, érdeklődő és az iskola 11 fős tantestülete.

A rendkívül jó hangulatú délutánon Katus Attila megtornáztatta a jelen lévőket, a 30 perces tornát gyerek és felnőtt egyaránt élvezte. A világbajnok sportoló nagyon jól megtalálta a közös hangot a gyerekekkel, a tornát szívvel-lélekkel csinálták és érdeklődve hallgatták a sportoló egészégről, a mozgás fontosságáról tartott előadását is. A 20 perces előadáson megtudhatták a résztvevők, hogy milyen nagy szerepet játszik a mindennapos sportolás, testmozgás az egészség megőrzésében és hogy a mozgást soha sem késő elkezdeni. Minden „csak” motiváció, akarat és elhatározás kérdése.

A program végén a gyerekek nagy örömére a világhírű sportolóval lehetett fényképet készíteni, autogramot kérni és beszélgetni is.

Diákok hozzászólásai:

Uri Neszta Blanka (2. osztály): „ Nagyon tetszett, hogy sokat tornázhattunk. Az előadásból azt jegyeztem meg, hogy nagyon fontos a mozgás, mert ha nem mozgunk sokat gyorsabban öregszünk.”

Makray Ádám Gábor (3. osztály): „Nekem legjobban a fekvőtámaszos feladat és a sok érdekes torna gyakorlat tetszett és az, hogy kaphattam Katus Attilától aláírást”

Réczi Noémi Aliz (6. osztály): „Tetszett a torna és az, hogy sok gyereket felhívott a sportoló maga mellé a torna alatt a színpadra. Vicces és közvetlen volt.”

Fülöp Anasztázia (7.osztály): „Nekem az tetszett legjobban, hogy buzdított mindenkit arra, hogy sportoljon.”

 

 

 

GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_04 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_05 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_06 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_02GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_01GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_07 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_08 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_03GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_09 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_10 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_11 GAMAS_EGESZEGNAP_1_KATUS_12